במסגרת עבודתי כרואה חשבון, הנני נתקל בחוסר ידע ובשאלות רבות החוזרות על עצמן ואשר יש ליתן להם פומבי.
ניתן להגיע לחיסכון של עד 60% מההוצאה באם נדע לדרוש הוצאות רבות אשר יהיו מותרות למס הכנסה ואף לביטוח לאומי.
דוגמאות להוצאות שניתן לדרוש בדו"ח למס הכנסה :
- עסקים רבים עובדים מהבית. עסקים אלו יכולים לדרוש הוצאות רבות הקשורות להחזקת הבית כגון ועד בית, טלפון, חשבון, ארנונה, דמי שכירות , פחת ,אינטרנט, עובדת משק בית ועוד – הוצאות אלו יותרו בשיעורים מסויימים וחלקן אף במלואן וזאת בנסיבות העניין .
- במסגרת העסק ניתן לדרוש הוצאות אשר לא רשומות על שם העסק ישירות אלא על שם בעל העסק . הוצאות אלו לרוב יכללו שיחות מהמכשיר הנייד, רכב פרטי של בעל העסק (כשהרכב משמש את בעל העסק לעסקו) ,מתנות ללקוחות או ספקים וכיוב' .
- השתלמויות וקורסים שעובר בעל העסק- באם ניתן להוכיח כי בתחום עיסוקו, כמו כן קורסים והשתלמויות של עובדים אשר ממומנים ע"י המעסיק .
לצורך המחשה : בעל עסק בתחום המוסכים יכול לעבור קורס בתחום מכונאות הרכב וקורס זה יוכר לו כהוצאה , עם קצת יותר מעוף ניתן למצוא קורסים נוספים שיותרו כהוצאה ויתרמו לבעל העסק במובן זה או אחר: למשל, קורס בשיווק , השתלמות מקצועית בחו"ל, כנס מקצועי באילת , תערוכות וכיוב' .
יודגש כי כאשר ההשתלמות, הכנס או התערוכה נמצאים בחו"ל ניתן לדרוש הוצאות נלוות לארוע כגון : טיסות, הוצ' שהייה בבתי מלון, אש"ל וכו' .
במקרים מסויימים ניתן לדרוש חלק מהוצאות אלו גם ללא חשבוניות. - הוצאות כיבוד במקום העסק וכן ביגוד (לא רק מדי עבודה) שבעבר לא היו מותרים כהוצאה, הותרו לאחרונה ,במגבלות מסויימות, כהוצאה (שיעור ההוצאה שתותר 80% ).
הרשימה מוגשת כשירות אינפורמטיבי לציבור, מפאת קוצר היריעה הרשימה הנ"ל הינה חלקית ואין להסתמך עליה ללא התייעצות עם מומחה.